ELS REFUGIATS SIRIANS

Aquest any la caminada està dedicada als refugiats sirians. Aquí us deixem infomació sobre la seva situació per a conscienciar-vos.

Per què està actualment Síria amb guerra?

L'onada de descontentament àrab que començà amb la revolució de Tunísia va arribà a Síria el 15 de març de 2011, quan els residents d'una petita ciutat del sud van prendre els carrers per protestar per la tortura d'estudiants que havien posat el grafit contra el govern. El govern va respondre amb la força de mà dura, i les manifestacions es van estendre ràpidament en gran part del país.

On estan avui en dia els refugiats Sirians?

Més de 4 milions (95%) dels refugiats sirians es troben en només cinc països: Turquia, Líban, Jordània, l'Iraq i Egipte. Altres països àrabs, com Aràbia Saudita, Qatar i Kuwait, van tancar les fronteres i no van acceptar sol·licituds d'asil.

A més a més, aquests refugiats estan en camps de refugiats on passen fred i gana.

Què passa avui en dia Síria?

Avui en dia, a Síria hi ha una guerra on s'enfronten les Forces Armades de Síria del govern del president sirià, Bashar Al-Assad, contra grups armats rebels de diversa índole coneguts a Occident com la «oposició siriana». Més endavant, nombrosos grups i combatents dels «rebels» es van unir als Jihadistes de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant. A més a més, les persones que no en participen se'n van del país com a refugiats a altres països per trobar una millor vida.

Homenatge durant la caminada

Durant la caminada del 18 de març,a la segona parada ens aturarem per fer un minut de silenci en homenatge als refugiats Sirians.